söndag 29 januari 2017

Spår i snön - insändare

Spår i snön

Jag är så trött att ständigt trampa i hundbajs som hundägare inte har plockat upp efter sina hundar, som sedan gömt sig under snön. Många tror att bara för att hundbajset inte syns så finns det inte, men det gör det! Bara för att det är snö så betyder inte det att det automatiskt blir okej att strunta i att ta upp sin hunds bajs. Jag kan inte förstå hur det kan vara så svårt att ta upp sin hunds bajs. Om man skaffar en hund så måste man vara villig att ta konsekvenserna för det. Det finns mycket man behöver sköta om man skaffar en hund. Man ska ge den mat, vatten, leksaker, gå ut med den osv. När man väl går ut med den så är borde det vara en självklarhet att man ska plocka upp efter den.

Precis lika viktigt som det är att ge den mat och vatten är det att gå ut med den. När man går ut med den så gör man det för att den ska få frisk luft, motion och en stor del av anledningen är att den ska få göra sina behov. En hund är inte som en katt så att den kan gå på låda utan den måste gå ut och göra sina behov. Men när den är ute och gör det så är det hundens ägare som är ansvarig att ta upp efter hunden. Precis som att man rensar lådan till katter så rensar man naturen från hundens bajs.

Oavsett väder så ska man alltid plocka upp sin hunds bajs efter den, bara för att det är snö och man inte ser ser bajset så ska man ändå plocka upp det. Det som göms i snö, tittar fram i tö. Tänk på alla de små barnen som springer runt på gräsplättar och leker i snön. Om det då ligger hundbajs under snön så kommer barnet att få hundbajs under sin sko, som barnet sedan drar in i huset. Hundägare har självmant valt att skaffa en hund och då måste de ta konsekvenserna av det. När man har en hund så är det lika viktigt att gå ut med hunden så att den får göra sina behov som att man tar upp efter att hunden har gjort det.

Det finns inte någon som vill trampa i hundbajs, det är bara kladdigt och äckligt! Om det då är så att det har snöat så att man inte kan se hundbajset så kan man inte vara säker på om man trampar i hundbajs. Snön är så mjuk och likaså hundbajset. Så om det inte ligger i något spår i snön så kanske man inte ser om det ligger hundbajs där man går. Om man då råkar trampa i hundbajs men inte märker det så kanske man går med det under skon resten av dagen. Om man då går in i affärer så kommer det hundbajs in i affärer. Eller om man går in i sitt eller någon annans hus så får man också in hundbajset som fastnat under skorna och allt beror på att vissa hundägare inte plockar upp deras hunds bajs efter dem.

Många tycker att naturen ändå kommer att ta hand om bajset eller att det ändå kommer att försvinna. Ja, det kanske det gör men det kommer ta tid innan det gör det och under tiden så kan någon råka trampa i det. Vill ni som tycker att “det kommer ändå att försvinna” att det är så jobbigt att plocka upp det så att ni riskerar att någon trampar i det? De personer som tycker att det är värt det måste ju själva tycka att det är det är helt okej om de trampar i hundbajs. För om de inte tycker det så säger de emot sig själva. Om de själva vill bli bra behandlade och inte behöva trampa i hundbajs så får de själv också plocka upp deras hunds bajs.

Är det verkligen för mycket att begära att alla hundägare borde plocka upp deras hunds bajs efter dem?

Skitiga skosulor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar